Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Artış yürürlükte… Eski ücret pulu olanlar ne yapacak?

    İSTANBUL (İGFA) – Türkiye

    İSTANBUL (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına seyahatlerde yurt dışı çıkış damga ücretindeki değişiklik 12 Ağustos’ta 150 TL’den 500 TL’ye çıkarıldı.

    Fiyat değişikliğinin ardından turizm, iş veya eğitim amaçlı seyahat edecek ve eski çıkış harcı pullarına sahip vatandaşların eski çıkış harcı pullarını değiştirebilecekleri açıklandı.

    Dış hat çıkış ücretlerindeki fiyat değişikliğinin ardından eski ücret pulu taşıyan yolcuları değiştirme süreci hakkında bilgilendiren seyahat sitesi Enuygun, vatandaşları eski ücret pulunun değiştirilmesi için son tarih olan 13 Eylül 2024 tarihi konusunda uyardı.

    Yurt dışına çıkacak ve eski harç pullarına sahip kişilerin, 12 Ağustos – 13 Eylül 2024 tarihleri ​​arasında eski 150 TL’lik dış hat gidiş harç pullarını 500 TL’lik yeni dış hat harç pullarıyla değiştirebilecekleri kaydedilerek, bu tarihten sonra herhangi bir değişiklik yapılamayacağı belirtildi. bu tarih.

    ÖDEME İNTERNETTEN YAPMAK MÜMKÜN

    Yabancı vergi damgası ödemeleri Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı dijital vergi dairesinden, anlaşmalı bankalardan ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilmektedir.

    Özellikle yoğun dönemlerde zaman tasarrufu sağlayan online ödemenin yanı sıra, havalimanlarındaki ücret damgası otomatlarından kredi kartı veya nakit ödeme yapmak da mümkün.