Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Tarım ürünleri aylık ve yıllık arttı

    ANKARA (İGFA) – Türkiye

    ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı Tarımsal ÜFE verilerini açıkladı.

    Buna göre endeks, haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,95, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 21,91, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54,58 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 61,49 arttı. Sektörlerdeki değişime bakıldığında bir önceki aya göre tarım ve avcılık ürünleri ile ilgili hizmetlerde yüzde 1,99, orman ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,59, balık ve diğer balıkçılık ürünleri ile su ürünlerinde yüzde 2,17 artış yaşandı. Balıkçılığa yönelik ürünler ve destekleyici hizmetler.

    Ana gruplarda bir önceki aya göre yıllık (çok yıllık olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 9,72 artış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,01 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,23 azalma yaşandı. bitki ürünleri.

    Yıllık Tarım-ÜFE ile karşılaştırıldığında 6 alt grup daha düşük, 7 alt grup ise daha yüksek değişim gösterdi.

    Yıllık artışın en az olduğu grup yüzde 8,3 ile canlı kümes hayvanları ve yumurta olurken, yıllık artışın en az olduğu diğer alt gruplar ise yüzde 31,69 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar ve yüzde 33,61 ile lifli bitkiler oldu. sıralandı.

    Bir önceki aya göre en fazla düşüş gösteren grup yüzde eksi 22,7 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler ile yüzde eksi 14,44 ile tropikal ve subtropikal meyveler oldu.

    Öte yandan, aylık en fazla artış gösteren alt gruplar ise yüzde 17,52 ile sebze ve kavun, kök ve yumrular, yüzde 4,3 ile diğer çiftlik hayvanları ve hayvansal ürünler oldu.