Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirildi!

    ANKARA (İGFA) – Milli

    ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri başta olmak üzere güncel konularla ilgili Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

    Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından aktarıldı.

    95 TERÖRİST ETKİLEŞTİRİLDİ

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörü kaynağında ortadan kaldırma anlayışı doğrultusunda yürüttüğü sürekli ve kapsamlı operasyonlarla; Geçtiğimiz hafta 95 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Tuğamiral Zeki Aktürk, “Böylece 1 Ocak’tan bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısı 983’ü Irak’ın kuzeyinde, 980’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 1.963’e ulaştı. 2 ve 9 Eylül.” Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos’ta terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonlarında terör örgütünün kullandığı mağara, barınak, barınak, depo ve tesislerden oluşan toplam 41 hedef tespit edildi. Teröristleri sorumlu düzeyde kontrol altına aldıkları kabul ediliyor. “Yerli ve milli mühimmatın azami oranda kullanılarak gerçekleştirilen operasyonlarda ilk tespitlere göre 27 terörist etkisiz hale getirildi. Hedeflere ilişkin etki değerlendirmesi devam ediyor.”

    Bu hafta Irak’ın kuzeyindeki barınaklarından kaçan 2 PKK’lı teröristin daha Habur’daki Sınır Karakolumuza teslim olduğu belirtildi.

    SINIRLARDA 493 KİŞİ YAKALANDI

    Öte yandan Tuğamiral Zeki Aktürk ise, Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle ve kademeli güvenlik sistemiyle sınırların uluslararası standartlarda korunduğunu belirterek, son bir haftada yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 493 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Yakalanarak 1.545 kişinin sınırı geçmesi engellenirken, yakalananlardan 6’sı teröristti. Örgütün üyesi olduğu kaydedildi.

    Bakanlık tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 1 Ocak’tan bu yana kaçak olarak sınırı geçmeye çalışırken yakalanan kişi sayısının 10 bin 91’e çıktığı, sınırı geçmeden engellenen kişi sayısının ise 75 bin 332 olduğu belirtildi.