Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    İSU Genel Müdür Yardımcısı Necati Çalık, KASKİ Genel Müdürü oldu

    Tural ŞAHBAZLI / KAHRAMANMARAŞ

    Tural ŞAHBAZLI / KAHRAMANMARAŞ (İGFA) – Altyapı ve su yönetimi alanındaki engin deneyimiyle tanınan Necati Çalık, Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürü olarak atanmadan önce Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (ISU) Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

    Pazartesi günü göreve başlaması beklenen Genel Müdür Çalık, yeni görevi kapsamında Kahramanmaraş’ın altyapı projelerini geliştirecek ve su yönetimi konusunda önemli adımlar atacak.

    NECATİ ÇALIK KİMDİR?

    Necati Çalık, 1 Temmuz 1969’da Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Göksun’da başlayan Çalık, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu ve harita mühendisi unvanını aldı. Akademik kariyerinde ilerlemek isteyen Çalık, 2015-2016 yılları arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Şehir Çalışmaları ve Yönetimi alanında şehir planlama ve yönetimi alanında uzmanlaşarak yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 1996 yılında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İSKİ) kontrol mühendisi olarak başlayan Çalık, kısa sürede önemli projelerin sorumluluğunu üstlendi. 2009 yılında İSKİ Su İnşaat Dairesi Başkanlığı’na bağlı Asya Su İnşaat Şube Müdürü olarak atandı. Buradaki başarılı çalışmaları sayesinde 2012 yılında İSKİ Su İnşaat Daire Başkanlığı görevine atandı. 2017 yılında bu görevine ek olarak Planlama Proje Daire Başkanlığı görevini de üstlenerek su altyapı projelerine ve projelendirmeye büyük katkılarda bulundu. şehir planlama. Necati Çalık’ın kariyerinde önemli bir dönüm noktası, 2019 yılında Arıtma Dairesi Başkanlığı’na atanması oldu. Bu dönemde su arıtma ve çevre koruma projelerinde aktif rol üstlendi ve İstanbul’un su altyapısının modernizasyonu için önemli çalışmalara imza attı.

    KASKİ Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Çalık, 2024 yılı itibarıyla Kahramanmaraş’ta su ve kanalizasyon hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik önemli projeler geliştirmeye odaklanacak.

    Evli ve 4 çocuk babası olan Necati Çalık, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.