Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kaçak araçlara ‘gümrük’ kalkanı!

    Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza

    Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Mersin ve Edirne’de 2 ayrı operasyonda usulsüz işlemlerle ülkeye sokulması planlanan piyasa değeri yaklaşık 72 milyon 425 bin lira olan 72 87 araca el koydu.

    ANKARA (İGFA) –Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında Mersin ve Edirne illerinde gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda, usulsüz işlemlerle ülkede kullanılması amaçlanan ve piyasa değeri yaklaşık 72 milyon lira olan araçlar ele geçirildi. 425 bin liraya el konuldu.

    Edirne ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılıklarında olayla ilgili soruşturmalar devam ederken, Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda düzenlenen operasyonda, turistik imkanlardan yararlanılarak Türkiye’ye getirilen ve daha sonra sökülen 15 araç tespit edildi. ülkede ise şasileri ve plakaları değiştirilerek kullanıma sunuldu. Mersin’de Kaçakçılık ve İstihbarat Birimleri tarafından yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda operasyonda farklı mal beyanı verilen 72 elektrikli araç ele geçirildi.

    Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz ve özverili çalışmaları sonucunda başarıyla tamamladıkları operasyonlarla yasal ticareti ve tüccarları korumaya devam edecekleri kaydedildi.