Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    MSB: Hain FETÖ ile mücadelemiz devam edecek

    ANKARA (İGFA) – Başkanlığında

    ANKARA (İGFA) – Başkanlığında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu ve Celal Sami Tüfekci, iç ve sınır güçleriyle birlikte. Yurt dışındaki birlik komutanlarının katılımıyla gerçekleştirilen video telekonferans toplantısında önemli mesajlar verildi.

    Toplantıda Bakan Yaşar Güler, terörle mücadele başta olmak üzere yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı ve yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.

    FETÖ’YLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

    Bakan Yaşar Güler toplantıda şunları söyledi: “Dün 8 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü hep birlikte kutladık. Cumhuriyetimize, demokrasimize ve milli birliğimize uzanan hain ellerin topyekün bir iradeyle kırıldığı bu günde, ordu-millet dayanışmasının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha tüm dünyaya açık bir şekilde ilan ettik. “Bakanlığımızın hain FETÖ ile mücadelesi, örgüte bağlı tek bir personel kalmayıncaya kadar titizlikle, rehavete kapılmadan sürdürülmektedir ve kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.”

    Bu hafta, kahraman ordu tarihinin en önemli başarılarından biri olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünü büyük bir gururla kutlayacaklarını belirten Bakan Güler, günümüz güvenlik ortamının çatışma ve gerginlikler nedeniyle oldukça hassas hale geldiğini, Tehditlerin çeşitliliği arttı.

    KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

    Öncelikli görevleri olan terörle mücadeledeki operasyonlarının engebeli arazilerde ve aşırı sıcak hava koşullarında aralıksız devam ettiğini kaydeden Bakan Güler, “Bu operasyonlar sonucunda terör örgütü hareket edemez hale getirildi. Örgüt, kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde büyük kayıplar verdiklerini itiraf ediyor. Terör örgütünün sözde elebaşları, kara propaganda yaparak çaresizliklerini dezenformasyonla örtmeye çalışıyor, saklanacak güvenli bir yer arıyor ve bir sonuca yaklaşıyorlar. Mehmetçik’in amansız takibi karşısında kaçınılmaz son, Irak Merkezi Hükümeti ve Bölgesel Hükümeti ile son dönemde ortaya çıkan işbirliği ortamı ve terör örgütüne karşı sahada ortak mücadelemiz, örgütün ve bölgenin çözülme hızını artırmıştır. Birlikte hareket ederek, deneyimlerimizi paylaşarak ve karşılıklı destek vererek elde ettiğimiz ortak yetenekler, sahadaki konumumuzu güçlendirmekte ve bu birliktelikten rahatsız olanları hayal kırıklığına uğratmaktadır. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz: Bizim kimsenin toprağında, egemenlik haklarında gözümüz yok. Mücadelemiz bölgenin huzur ve refahına zarar veren terör örgütlerine karşıdır. DEAŞ terör örgütünün Irak topraklarını işgal çabaları devam ederken, geçmişte de söylediğimiz gibi, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygımız tamdır. Bu toprakların geleceğinde yeri olmayan terör örgütünün sonunu bölgenin gerçek sahipleri getirecektir. “Bu durum bölgedeki istikrarsız ortamdan çıkar sağlayan bazı grupları da endişelendiriyor” dedi.

    İyi komşuluk ilişkilerine yönelik atılan her adımda barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyenlerin niyetlerinin farkında olduklarını belirten Bakan Güler, bir yandan da Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Suriye’nin kaderini onun acısından memnun olanlar değil, kendi halkı belirleyecektir.

    BARIŞIN VE BARIŞIN YANINDA OLANLAR, Türkiye İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

    Irak’ta olduğu gibi Suriye’de de terör yapılarının ortadan kaldırılmasına yönelik samimi girişimlere destek verdiklerini belirten Bakan Güler, “Bölgede barış ve huzurdan yana olan tarafların Türkiye ile birlikte hareket ettiğini özellikle belirtmek isterim. Yasa dışı yapılar ve terör örgütleriyle ilişkilerini bozan gruplar, “Suriye’nin toprak bütünlüğünü, egemenlik haklarını, ekonomik kaynaklarını ve halkının huzurunu gasp ediyorlar. Daha önce de söylediğimiz gibi operasyonlarımız alışılmışın dışında, öngörülemez, hızlı ve sürekli yürütme esasına göre devam ediyor. Terörle mücadelemizde haklıyız, kararlıyız, kararlıyız, ehiliz, ehiliz, kararlıyız.” dedi.