Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

    Kocaeli ‘Sporcularımıza yaşam alanları inşa ediyoruz’

    KOCAELİ (İGFA) – Sporun

    KOCAELİ (İGFA) – Sporun şehri Kocaeli mottosuyla kent genelinde spora ve sporcuya destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spor tesisi inşaatı ve yıpranan sahaların yenilenmesi çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde yer alan Ferruh Duygu Spor Tesisleri de yenilendi. Projeyi inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gençlerimizin güvenle spor yapabileceği, ailelerin huzur içinde bekleyebileceği, bölge mimarisine uygun yaşam alanları inşa ediyoruz.”

    BÜYÜKAKIN: HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

    Başkan Büyükakın’a incelemelerde AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) Başkanı Murat Aydın ve Yapı Kontrol Daire Başkanı Serkan Ihlamur eşlik etti.

    Bu tür yaşam alanlarının sayısının artmasının amatör spor kulüplerinin kapasitesini de artıracağını belirten Başkan Büyükakın, “Buradan yaklaşık 6-7 kulüp faydalanıyor. Sporcularımızın saat 24.00’e kadar bu alanda antrenmanlarına devam etmeleri mümkündür. Eskisinden çok daha uygun şartlarda antrenman yapacaklar. Yaş gruplarının uygun olması nedeniyle burası yarışmalar için uygun bir alandır. Sahada kullanılan sentetik çim sağlığa uygundur. Buraya yaklaşık 28 milyonluk bir yatırım var. Yatırım yapmaya devam ediyoruz. Hız kesmeden çalışıyoruz. “Bazıları hayal satıyor, biz ise hayalleri gerçekleştiriyoruz” dedi. Başkan Büyükakın, tesisin Yahya Kaptan bölgesine yakışır hale geldiğini sözlerine ekledi.

    “ŞEHRİMİZ ÇOK GÜZEL BİR TESİS KAZANDI”

    KASKF Başkanı Aydın, konuşmasında Başkan Büyükakın’a Kocaeli’deki tüm amatör kulüplere ve gençlere verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ferruh Duygu Spor Tesisleri’nde soyunma odalarından tel çitlere kadar her şeyin yenilendiğini belirten Aydın, “Başkanımız Yahya Kaptan’a ve şehrimize çok güzel bir tesis kazandırdı. “Soğuk veya sıcak havalarda işin sadece futbol tarafının değil ebeveynlerin de rahatça oturup çocuklarını bekleyebileceği bir alan oluşturuldu” dedi.

    GEÇİCİ KABUL SÜRECİ BAŞLADI

    Spora uygun mekânlar oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut spor sahalarının bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kasım ayında ihalesi yapılan İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde 3 bin 275 m² alan üzerine kurulu Ferruh Duygu Spor Tesisleri’nde çalışmalarda sona gelindi. Yenilenen Ferruh Duygu Spor Tesisleri’nde geçici kabul süreci başladı. Projenin ilerleme oranı %95’e ulaştı.

    GECE MAÇLARI İÇİN AYDINLATMA

    İzmit Ferruh Duygu Spor Tesisi’nde bulunan 65×42’lik saha sentetik çim sahaya dönüştürüldü. Çalışmalar kapsamında saha çitleri ve çelik bilye tutucular yenilendi. Tesis içerisine 100 kişi kapasiteli tribün inşa edildi. Gece maçları için aydınlatma sistemi yenilendi. Skorbord sistemi kuruldu.